Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Η κριτική του Μάκη Γερμανάκου

H κριτική του Μάκη Γερμανάκου στον {ΦΙΛΑΘΛΟ} για τις διαιτησίες της 30ης αγωνιστικής:

{Το ενδιαφέρον στην 30η αγωνιστική ήταν επικεντρωμένο στο Βόλο και στην Ξάνθη. Επομένως λογικό είναι να σταθούμε στις διαιτησίες αυτών των δύο αγώνων.

Στο Πανθεσσαλικό ο Μάνταλος αποφάσισε σωστά σε ό,τι αφορά την εφαρμογή κανονισμών, αλλά φάνηκε πολύ αδύναμος στον πειθαρχικό έλεγχο, ενώ τα έχασε στο τέλος με τις μπάλες που έπεφταν μέσα.

Σωστά καταλόγισε το πέναλτι στο χέρι του Μπουμσόνγκ. Σωστά έδωσε το φάουλ του Καντέ στον Μπρέσκα και την κόκκινη. Ο παίκτης του Παναθηναϊκού βγάζει με το χέρι εκτός τροχιάς τον Τσέχο, που έχει προφανή ευκαιρία για γκολ. Σωστά δεν δίνει τίποτα στο ακούσιο χέρι του παίκτη του Ολυμπιακού Βόλου (γυρίζει κορμί και μαζεύει τα χέρια του), αλλά δεν τιμωρεί όπως θα έπρεπε τους παίκτες του Παναθηναϊκού, που τον πηγαίνουν καροτσάκι. Για το πέναλτι και την αποβολή του Μπουμσόνγκ δεν χρειάζεται να σχολιάσω τίποτα.

Αυτά που έγιναν στο φινάλε με τις μπάλες είναι απαράδεκτα. Εκεί ο Μάνταλος έχασε τ’ αυγά και τα καλάθια και δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει η διακωμώδηση του αθλήματος. Ούτε καν απείλησε με διακοπή, όπως θα έπρεπε. Είναι ζήτημα αν από τα πέντε λεπτά καθυστέρηση παίχθηκε μισό.

Στην Ξάνθη ο Σιδηρόπουλος αρνήθηκε από ένα πέναλτι στην κάθε ομάδα σε καθαρές ανατροπές του Καστίγιο και του Μαρσελίνιο αντίστοιχα.

Από τ’ άλλα παιχνίδια ν’ αναφέρουμε απλά πως ορθώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ του γκολ του Μπαχά της ΑΕΚ και ότι σωστά δόθηκε το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ}.

1 σχόλιο:

  1. Μόνο που στο πέναλτυ που δίνει στον Μπουμσόνγκ (το 1ο η μπάλα πάει στο χέρι του παίχτη και όχι το αντίθετο). Αλλιώς και το πέναλτυ υπέρ του Παναθηναϊκού είναι πέναλτυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή